Bedrijfsadvies

Bedrijfsadvies aan KMO’s is een breed begrip. Maar het allerbelangrijkste is dat enkel ervaringsdeskundigen advies verlenen. Dat u een beroep kan doen op een klankbord, een coach die zelf bedrijfsleider is geweest en die weet dat ondernemen in al zijn vormen ook uitdagend kan zijn.

Geen enkele KMO is dezelfde. Daarom bieden wij meerdere ondersteunende diensten zodat u zelf uw menu kan samenstellen, gaande van algemeen klankbord tot specifieke opdrachten voor concrete business problemen.

Adviesraad

Een adviesraad komt minimaal een keer per kwartaal samen en bestaat uit maximaal 3 personen met complementaire profielen en netwerken. De adviesraad is een breed klankbord en sparringpartner voor de ondernemer en de onderneming. Wij zitten in meerdere adviesraden en kunnen u helpen met de samenstelling ervan.

Budgettering & cashplanning

Budgettering en managementrapportering zijn richtinggevend en een must voor een onderbouwde besluitvorming, ongeachte de omvang van uw bedrijf. U reist toch ook niet zonder GPS of kaart. Budgetteren, kostenbeheersing en cashplanning zijn cruciaal als je wil weten waar jouw onderneming geld verdient of geld verliest. Voorspel je cashbehoefte in functie van groei, investeringen, bestaande aflossingen, … en stuur maandelijks bij waar nodig. Budgettering en rapportering gaat verder dan boekhouding. De (reactieve) boekhouding is het vertrekpunt van een proactief financieel management.

Financieringsbegeleiding

Ieder bedrijf heeft andere financieringsnoden. Wij brengen uw financieringen in kaart en toetsen deze aan uw huidige en toekomstige noden. Mogelijks heeft u de verkeerde of te dure financieringen en is een extra bank of een andere financieringsbron een oplossing. Wij begeleiden u hierin; zowel bij het opstellen van uw financieel plan als bij de gesprekken met de financieringsverstrekkers.

Hoe kunnen wij u helpen?

en kom langs voor een vrijblijvende afspraak.

Ontdek al onze diensten

Bedrijfsadvies

Fusies en overnames

Groeikapitaal

Vastgoed